• Beseda so spisovateľom Valentínom Šefčíkom

    Beseda so spisovateľom Valentínom Šefčíkom

    Dňa 4. marca 2024 nás poctil svojou návštevou pán spisovateľ Valentín Šefčík – jeden z mála autorov poézie pre deti a mládež. Veľmi príjemného stretnutia s týmto autorom sa zúčastnili žiaci I. stupňa a žiaci 5. A triedy.

    Pán spisovateľ sa žiakom najprv predstavil, porozprával im o svojom živote a o svojej tvorbe. Žiaci mali možnosť vypočuť si rozprávanie autora o tom, ako diela tvoril, v akom období vznikali, aká bola motivácia k ich napísaniu, priblížil nám aj priebeh ich písania. Dozvedeli sme sa aj to, že taká báseň sa nepíše ľahko a rodí sa dlho. Žiaci mali možnosť vypočuť si aj úplne prvú báseň o pyšnom slonovi, ktorá nie je zverejnená v žiadnej z kníh. Pán spisovateľ nám predstavil 5 kníh zo svojej tvorby: Kniha na vydaj, Kamienky pri ceste, Basta fidli, Bola raz jedna láska a Zázraky. Ako to už názvy naznačujú, sú to originálne knihy básní pre deti. Sú nekonečne vynaliezavé, nechýba v nich fantazijnosť, hravosť, vtip aj humor. Pán Šefčík nám dokázal, že básne, ktoré píše, vie aj zarecitovať. Pútavým prednesom autor tešil a dotýkal sa duší žiakov v priebehu celého stretnutia. Nechýbal ani priestor na zvedavé otázky žiakov, ktoré kládli spisovateľovi. Ten im na každú z nich ochotne odpovedal. Žiadna otázka nezostala nezodpovedaná. V závere besedy sa predstavili aj naši mladí recitátori – Kristína Čarnoká, Veronika Bogačevičová z V. A triedy a Alžbetka Cenká z III. A triedy, ktoré zarecitovali básne z autorovej tvorby a pán spisovateľ ich za krásny prednes odmenil jednotkami do žiackych knižiek. Žiaci si z tejto besedy odniesli pekné zážitky, nové poznatky, fotky a dokonca aj autogramy. Ďakujeme pánovi spisovateľovi za príjemne strávený čas a prajeme mu veľa dobrých nápadov pri tvorbe a tešíme sa na ďalšie zbierky básní.

    Zapísala:Mgr. Lenka Kluknavská, učiteľka

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Beseda so spisovateľom Valentínom Šefčíkom.

  • OZNAM

    OZNAM

    Milí rodičia!

    Vzhľadom na výskyt žltačky prosíme o zvýšenú hygienu rúk. Po dohode s RÚVZ Spišská Nová Ves bude vydaná vyhláška, na základe ktorej budú zaočkovaní všetci zamestnanci aj žiaci. Odporúčam využiť  túto možnosť, pretože očkovanie je celoživotné. Osoby, ktoré boli v úzkom kontakte s nakazenými sú sledované u svojho lekára. Ďakujeme za zhovievavosť.

    RNDr. Jela Zimmermannová, riaditeľka školy

  • OZNAM

    OZNAM

    Vážení rodičia,

    na základe odporúčania RÚVZ v Spišskej Novej Vsi a po dohode so zriaďovateľom školy vyhlasujeme od 15. februára 2024 CHRÍPKOVÉ PRÁZDNINY z dôvodu vysokej chorobnosti v zmysle Metodického usmernenia č. 15/2005-R. Nástup do školy bude v stredu 21. februára 2024.

    RNDr. Jela Zimmermannová, riaditeľka školy

  • Hviezdoslavov Kubín - školské kolo

    Hviezdoslavov Kubín - školské kolo

    Dňa 23. februára 2024 sa v našej škole konalo školské kolo súťaže Hviezdoslavov  Kubín.  Tento rok je to už 70. ročník tejto najznámejšej a najprestížnejšej recitačnej súťaže v prednese poézie a prózy.

    Hviezdoslavov Kubín pôvodne vznikol pre potreby zdokonalenia výslovnosti v slovenskom jazyku, postupne sa však pretváral, prepájal sa s inými druhmi umenia a nadobúdal súčasnú podobu.  Je vrcholným podujatím, ktoré vytvára a formuje kultúru slovenského národa.

    Školského kola sa zúčastnili recitátori – víťazi triednych kôl. Bohatá účasť recitátorov v školskom kole bola najmä  v I. a II. kategórii. No zaujímavosťou bolo, že v III. kategórii sme mali veľa chlapcov, čo sa málo kedy stáva.

    Výsledky školského kola:

    POÉZIA:

    I. kategória:  1. miesto: Elena PALKOVÁ (3.A), 2. miesto: Ela ČECHOVÁ (3.A), 3. miesto: Dávid VAŠČÁK (2.A), Miroslava BRUTOVSKÁ (4.A)

    II. kategória: 1. miesto: Liliana BRUTOVSKÁ (6.A), 2. miesto: Veronika BOGAČEVIČOVÁ (5.A), 3. miesto: Kristína ČARNOKÁ (5.A)

    III. kategória: 1. miesto: Nina LENÁRTOVÁ (8.A), 2. miesto: Samuel CAKL (7.A), 3. miesto: Pavol KURILLA (8.A)

    PRÓZA:

    I. kategória: 1. miesto: Abigail Marlee MASLÍK (4.A), 2. miesto: Nela NEHILOVÁ (4.A), 3. miesto: Ema KAPRÁLOVÁ (4.A), Elena TREMKOVÁ (2.A)

    II. kategória: 1. miesto: Aneta VAŠČÁKOVÁ (6.A), 2. miesto: Natália HOPPEJOVÁ (6.A), 3. miesto: Dominika MIREKOVÁ (6.A)

    III. kategória: 1. miesto: Filip FERENC (8.A)

    Všetkým súťažiacim ďakujeme za krásny umelecký zážitok, za pekne prednesené básne, ale aj texty. Ďakujeme za to (najmä tým najmenším), že mali odvahu postaviť sa pred porotu a publikum a predniesť poéziu alebo prózu.

    Našu školu budú reprezentovať víťazi z každej kategórie v okresom kole  dňa 26.03.2024 v CVČ v Gelnici. Držíme im prsty!

    Zapísala: Mgr. Magdaléna Ferencová, učiteľka

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Hviezdoslavov Kubín - školské kolo.

  • Po stopách Ľudovíta Štúra

    Po stopách Ľudovíta Štúra

    V prvom polroku školského roka sa siedmaci v učive slovenského jazyka a literatúry prvýkrát stretávajú s osobnosťami generácie zoskupenej okolo Ľudovíta Štúra – tzv. štúrovcami a ich literárnou tvorbou. Hoci meno slovenského jazykovedca, politika a novinára určite poznajú z počutia a možno z učiva vlastivedy, presné informácie o ňom ešte nemajú. S cieľom priblížiť žiakom osobnosť Ľudovíta Štúra sme zorganizovali besedu s autorom blogu Nie je túra bez Štúra a zároveň bývalým žiakom našej základnej školy – Radoslavom Hoppejom.

    Rado zavítal medzi žiakov VII. A a VII. B triedy vo štvrtok 22. februára 2024. Vystúpil s prezentáciou, v ktorej priblížil osobnosť Ľudovíta Štúra v prepojení s jeho vlastným internetovým blogom, prostredníctvom ktorého objavuje známe i menej známe historické či prírodné pamiatky Slovenska. Sám seba považuje za „turistu vo vlastnej krajine.“

    Siedmaci sa spolu s Radom vybrali po stopách Ľudovíta Štúra do Košíc, Levoče, Bratislavy, Liptovského Mikuláša i Modry. Prezentácia ich veľmi zaujala a v závere boli úspešní v kvíze, ktorý si pre nich influencer Rado pripravil. Pomyselnú cestu po Slovensku Rado obohatil aj o témy zdravého životného štýlu i enviromentálnej výchovy, na ktoré upozorňuje svojou prácou.

    Zážitok to bol pre žiakov veľkolepý. Na základe Radových tipov na výlety by sa radi v blízkej budúcnosti vybrali po stopách Ľudovíta Štúra aj reálne.

    Radoslavovi Hoppejovi veľmi pekne ďakujeme za návštevu našej základnej školy a prajeme mu ešte veľa úspešných túr!

    Zapísala: Mgr. Anna Kaprálová, učiteľka

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Po stopách Ľudovíta Štúra.

  • Ruské slovo - celoslovenské kolo

    Ruské slovo - celoslovenské kolo

    Dňa 9. februára 2024 sa v priestoroch CVČ v Košiciach konalo celoslovenské kolo súťaže Ruské slovo.

    Zúčastnilo sa 72 žiakov zo základných a stredných škôl. Našu školu reprezentovala žiačka VIII.A triedy Nina Lenártová. Obsadila druhé miesto vo svojej kategórií. Srdečne blahoželáme.

    Zapísala: PaedDr. Zuzana Lenártová, učiteľka

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Ruské slovo - celoslovenské kolo.

  • Karneval štvrtých ročníkov

    Karneval štvrtých ročníkov

    Ako iste vieme, fašiangy sú obdobím zábav, plesov a rôznych kultúrnych podujatí. V tomto duchu zábavy sa opäť, ako každý rok, aj našou školou ozývala hudba, detský smiech a radosť.

    Dňa 8. februára 2024 sa v štvrtáckych triedach konal karneval. Pre žiakov bolo pripravených množstvo zábavných aktivít, hier a občerstvenie. Všetci sme sa spoločne zabavili a užili si deň v maskách plnými dúškami.

    Moje poďakovanie patrí aj kolegyniam, ktoré sa podujali na prípravách a spoločne sme vytvorili príjemnú a veselú atmosféru. 

    Zapísala: Mgr. Dominika Richnavská, učiteľka

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Karneval štvrtých ročníkov.

  • Miro Žbirka – Roky a dni

    Miro Žbirka – Roky a dni

    V stredu 7. februára 2024 sme sa so žiakmi siedmych ročníkov vybrali do Košíc, do múzejnej historickej budovy na Námestí Maratónu mieru. Áno. Východoslovenské múzeum Košice. Prilákala nás tam výstava s názvom Miro Žbirka – Roky a dni.

    Vzhľadom na to, že tento rok na literatúre sme sa s jeho menom stretli po prvýkrát pri piesňach, chceli sme sa oboznámiť nielen s hudobnou kariérou sólového umelca či tímového hráča – „modusáka“, ale aj s osobným životom „neoficiálneho člena“ The Beatles, milovníka trojprúžkových tenisiek a anglického humoru. Na výstave nás okrem iného zaujal audiovizuálny tunel, kde sme mohli zažiť pravú koncertnú atmosféru a aj hudbu a vo vestibule múzea sme si mohli zahrať na jeho klávesoch. Okrem originálnych ocenení a kultových záberov hudobníka sme videli aj doteraz nezverejnené ukážky zo súkromného archívu či šatníka hviezdy – videli sme jeho rukopis, originálne listy, ktoré písal svojej manželke Katke, dotkli sme sa legendárneho svetra z natáčania muzikálu Neberte nám princeznú či videli jeho knihy zo súkromnej knižnice, o ktorých sa učíme a čítame na hodinách literatúry.

    Ďalej sme absolvovali aj ďalšie dostupné výstavy s názvom, Gotika, Renesancia a Barok, vďaka ktorým sme sa preniesli do jednotlivých období a mohli vidieť krásu umenia na vystavených exponátoch.

    Našou poslednou zastávkou v múzeu bola stála expozícia s názvom Košický zlatý poklad. Sprievodca nás vzal do trezoru, v ktorom majú vystavené všetky mince s hodnotou niekoľko miliónov eur.

    Boli sme očarení celým dňom a všetkým, čo sme videli a zažili. Vyhladovaní sme sa zastavili na pizzu a pokojne a s umeleckými, estetickými a kultúrnymi zážitkami sa pobrali domov.  

    Zapísala: Mgr. Monika Čechová, učiteľka

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Miro Žbirka – Roky a dni.

  • Dejepisná olympiáda - okresné kolo

    Dejepisná olympiáda - okresné kolo

    „Cieľom vzdelania je posúvanie hraníc našich vedomostí.“ John F. Kennedy

    Dňa 5. februára 2024 sa početná skupina mladších i starších ,,mladých historikov“ z jednotlivých základných škôl stretla na pôde Gymnázia v Gelnici, aby si overila svoje vedomosti v okresnom kole 16. ročníka Dejepisnej olympiády. Našich žiakov pripravovala a sprevádzala tradične pani učiteľka PhDr. Erika Bačová. Tak ako každý rok, aj tento sa nezaobišiel bez našej účasti. Naši ,,mladí olympionici“ boli opäť úspešní a získali popredné umiestnenia!

    Do okresného kola postúpili prví dvaja úspešní riešitelia z každej kategórie, ktorí v didaktickom teste získali minimálne 60 bodov. Celý test mal hodnotu 100 bodov. Úlohou súťažiacich bolo vypracovanie didaktického testu, ktorý pozostával z otázok z regionálnej histórie, nosnej témy a obdobia prislúchajúce danému ročníku. Našu školu reprezentovali traja žiaci, dve žiačky VI. A triedy (kategória F) a žiak VII. A triedy (kategória E). Slovenská komisia 16. ročníka Dejepisnej olympiády v školskom roku 2023/2024 za nosnú tému určila rozsiahlu históriu, architektúru, legendy, povesti a pôdorysy daných ,,skvostov“ nášho krásneho Slovenska: Beckov- hrad,  Budatínsky hrad, Banská Bystrica, Banská Štiavnica- Starý zámok, Čabraď- hrad, Devín- hrad, Hlohovský zámok, Dobrá Voda- hrad, Dubnica nad Váhom- zámok, Halič- zámok, Kapušany – hrad, Lietava- hrad, Ľubovniansky hrad, Lednica- hrad, Nitriansky hrad, Smolenice- zámok. Kritérium výberu danej témy je aj prepojenie slovenských a európskych dejín a prienik medzi dejepisom a inými vyučovacími predmetmi. Napriek veľkej náročnosti a rozsiahlosti danej nosnej témy a jej odporúčanej literatúry si žiaci prípravou na danú súťaž prehĺbili svoje vedomosti o nové poznatky.

    Umiestnenie:

    Kategória F (6. ročník): 1. miesto- Nina Uličná

    Kategória E (7. ročník): 1. miesto- Michal Zimmermann

    Našim úspešným žiakom srdečne blahoželáme. Po úspešnom reprezentovaní našej školy sme si dopriali spoločný obed a diskutovali aj o náročnosti danej olympiády.

    Do krajského kola je možnosť postupu až od kategórie E (7. ročník). Našu školu tak bude reprezentovať Michal Zimmermann. Krajské kolo Dejepisnej olympiády sa uskutoční dňa 19. apríla 2024 (piatok) na pôde Filozofickej fakulty UPJŠ v Košiciach. Postupujúcemu žiakovi držíme palce!

    Touto cestou vyjadrujem svoje osobné poďakovanie našim zúčastneným žiakom za ich vynaloženú usilovnosť, snahu, pracovitosť, cieľavedomosť a opäť skvelú reprezentáciu našej školy v okresnom kole 16. ročníka Dejepisnej olympiády. Naše pravidelné spoločné popoludňajšie stretnutia naplnené štúdiom rozsiahlej a náročnej nosnej témy a obšírnemu obdobiu prislúchajúce daným ročníkom sú dôkazom snahy a ochoty našich žiakov o rozšírenie si svojich vedomostí o nové poznatky.

    Zapísala: PhDr. Erika Bačová, učiteľka

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Dejepisná olympiáda - okresné kolo.

  • Karneval

    Karneval

    Začiatkom februára počas fašiangového obdobia sa v našej škole každoročne koná karneval pre žiakov I. stupňa.

    Karneval pripravili pedagógovia spolu so svojimi žiakmi dňa 2. februára 2024. Princezné, víly, supermani, hasiči, rôzne rozprávkové a filmové bytosti predviedli svoje kostýmy počas piatkového popoludnia. Všetci si dali na maskách záležať, boli naozaj rozmanité a kreatívne. Počas karnevalu žiaci súťažili, tancovali, zabávali sa. Nechýbalo ani občerstvenie pre žiakov a ich rodičov v podobe šišiek, čaju a v závere karnevalu aj malé darčeky pre všetky deti. Už teraz sa tešíme na ďalší fašiangový karneval v našej škole.

    Zapísala: Mgr. Viera Bednárová, učiteľka

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Karneval.

  • Exkurzia vo Východoslovenskom múzeu v Košiciach

    Exkurzia vo Východoslovenskom múzeu v Košiciach

    Dňa 2. februára 2024 sme sa so žiakmi V. A triedy zúčastnili exkurzie vo Východoslovenskom múzeu v Košiciach. Cieľom našej cesty bola expozícia pod názvom Príroda Karpát.

    Ide o stálu prírodovednú expozíciu. Pri komentovanej prehliadke lektorkou múzea sme mali možnosť spoznávať živú a neživú prírodu Karpát. Pútavou formou sme sa dozvedeli veľa zaujímavostí z histórie našej Zeme, objavili sme krásu minerálov a spoznávali rozmanitosť našej fauny a flóry.

    V múzeu sme mali možnosť zúčastniť sa aj prednášky „ Mokrade pre život “, ktorá sa konala pri príležitosti Svetového dňa mokradí, ktorý každoročne od roku 1971 pripadá na 2. február. Cieľom tohto dňa je zvýšiť povedomie ľudí o tom, prečo sú mokrade pre našu planétu dôležité.

    Po prehliadke múzea sme sa posilnili pizzou a šťastne sa vrátili vlakom domov.

    Zapísala: Mgr. Jana Miklušová, učiteľka

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Exkurzia vo Východoslovenskom múzeu v Košiciach.

  • Roma winter cup

    Roma winter cup

    Že futbal patrí dlhodobo u žiakov rómskeho etnika k záujmom, hnacím motívom, najobľúbenejším činnostiam a športom, zrejme netreba pochybovať.

    Dňa 26. januára 2024 sa preto po roku opäť konal v telocvični našej ZŠ futbalový turnaj pod názvom ROMA WINTER CUP, ktorého sa zúčastnili okrem našich žiakov aj rómski žiaci pozvaných škôl: ŠZŠ Richnava, SSŠ EDURAM Krompachy - EP Richnava a SOŠTaS Prakovce - EP Richnava. Turnaja sa mohli zúčastniť žiaci, ktorí najmä na základe svojho správania dostali dôveru a možnosť reprezentovať našu ZŠ. Hralo sa systémom každý s každým, takže každé družstvo si zahralo 3 zápasy po 2x10 minút. Každý duel niesol v sebe určitý emočný náboj, odhodlanie a túžbu po víťazstve. Najviac sa však darilo žiakom EP Richnava SSŠ EDURAM Krompachy, ktorí prešli turnajom bez prehry a právom sa mohli tešiť z 1. miesta. Na 2. mieste skončilo družstvo SOŠTaS Prakovce – EP Richnava a na 3. mieste sa umiestnilo družstvo našej ZŠ. Žiaci ŠZŠ Richnava skončili v turnaji po troch prehrách na 4. mieste. Podrobné výsledky jednotlivých zápasov môžu záujemcovia nájsť v albume fotogalérie. Touto cestou by som sa chcel poďakovať žiakom za dobrú reprezentáciu našej školy ako aj všetkým zúčastneným za dodržiavanie princípov fair-play a za ďalšiu pozitívnu spoločnú skúsenosť. Poďakovanie patrí aj kolegom Mgr. J. Baluchovi a Mgr. V. Koňakovi za pomoc pri organizovaní turnaja.     

    Zapísal: Mgr. Jaroslav Filip, sociálny pedagóg ZŠ

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Roma winter cup.

  • Workshop finančnej gramotnosti

    Workshop finančnej gramotnosti

    V piatok 26. januára navštívili našich žiakov 3. – 8. ročníka lektori finančnej gramotnosti z občianskeho združenia Mladý podnikavec.

    Náučnou i zábavnou formou prešli účastníci základnými pojmami z oblasti životných hodnôt a potrieb, spoznávali vývoj peňazí od barterovho obchodu až po kryptomenu, pracovali s rôznymi druhmi rodinného rozpočtu, zoznamovali sa so štátmi, ktoré sú súčasťou Európskej únie a používajú euro ako peňažnú menu. Žiaci si trénovali nielen svoje komunikačné zručnosti ale i kooperatívne a kritické myslenie. Odhaľovali tajomstvá ochranných prvkov na bankovkách, riešili hádanky a rébusy. Naučili sa ako starostlivo si strážiť pomer svojich príjmov a výdavkov.

    Zapísala: Mgr. Mária Čechová, učiteľka

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Workshop finančnej gramotnosti.

  • Matematická olympiáda – okresné kolo

    Matematická olympiáda – okresné kolo

    Dňa 24. januára 2024 sa uskutočnilo okresné kolo Matematickej olympiády kategórie Z5.

    Našu školu reprezentoval žiak piateho ročníka Filip Papcun, ktorý sa umiestnil na prvom mieste. Blahoželáme.

    Zapísala: Mgr. Anna Gregová, učiteľka

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Matematická olympiáda – okresné kolo.

  • Pozvánka

  • Olympijský odznak všestrannosti

    Olympijský odznak všestrannosti

    V školskom roku 2023/2024 sa naša základná škola zapojila do projektu Slovenského olympijského a športového výboru pod názvom „Olympijský odznak všestrannosti“.

    Niečo málo o projekte:

    Zapojenie čo najväčšieho počtu žiakov v školách s cieľom rozvíjať pravidelný pohybový všestranný rozvoj žiakov. V určenom termíne sa učiteľ spolu so žiakmi snaží o získanie Odznaku všestrannosti realizovaním batérie 6 disciplín.

    Všestranný rozvoj

    Chceme spoločne s učiteľmi deťom ukázať, že keď sa budú venovať pravidelným pohybovým aktivitám, zlepšia sa ich pohybové schopnosti. Dôležité je sledovanie športového vývoja detí a to hlavne u tých menej nadaných. Viac o projekte https://www.olympic.sk/olov.

    Disciplíny

    Výber disciplín je koncipovaný tak, aby zahŕňal všetky pohybové schopnosti, Ktoré tvoria obsah športového výkonu – silu, rýchlosť a vytrvalosť. Zohľadňuje možnosti realizácie na základných školách a bol kompatibilný s testovacou batériou Eurofit.           

    Cieľovou skupinou projektu boli žiaci 6. A, 7. A, 8. A triedy. Najlepší žiaci mohli získať bronzový, strieborný alebo zlatý odznak. Žiaci ktorým, sa najviac darilo a zároveň, za svoje výkony dostali aj odznak sú: Liliana Brutovská, Michal Zimmermann, Pavol Kurilla, Mattiás Papcun. Blahoželáme.

    Zapísal: Mgr. Jozef Baluch, učiteľ

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Olympijský odznak všestrannosti.

  • Vianoce – čas radosti, veselosti, stretnutí s rodinou, priateľmi a známymi

    Vianoce – čas radosti, veselosti, stretnutí s rodinou, priateľmi a známymi

    Mesiac december sa v našej škole niesol v príprave na vianočné sviatky. Žiaci spolu s pani učiteľkami vyrábali vianočné dekorácie, učili sa koledy, nacvičovali scénky a tančeky na vianočné vystúpenie.

    Týždeň pred Vianocami -14. decembra 2023 sa v našej škole prvýkrát uskutočnila besiedka, ktorá vo všetkých prítomných prebudila pravú vianočnú náladu, pokoj a očakávanie najkrajších sviatkov v roku. Súčasťou tohto popoludnia boli vianočné trhy, na ktorých si rodičia a príbuzní mohli za symbolickú sumu nakúpiť pekné vianočné dekorácie a tiež aj burza kníh, ktoré na výmenu doniesli naši žiaci a učitelia, aby aj takto podporili u žiakov kladný vzťah k čítaniu.

    V závere bolo pripravené malé pohostenie a nechýbal ani vianočný punč.

    Ďakujeme vedeniu našej školy, všetkým pani učiteľkám a žiakom, ktorí sa podieľali na príprave tohto dňa a najviac rodičom našich žiakov, ktorí prijali pozvanie a prišli podporiť svoje deti v ich vystúpení a spolu s nami strávili jedno pekné predvianočné popoludnie.

    Zapísala: Mgr. Viera Bednárová, učiteľka

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Vianoce – čas radosti, veselosti, stretnutí s rodinou, priateľmi a známymi.

  • Vianočná burza kníh

    Vianočná burza kníh

    Vianočná burza kníh – pod týmto názvom sa niesla krásna akcia, ktorá sa na pôde našej školy konala tento rok po prvýkrát 14. decembra 2023 a bola súčasťou vianočných trhov.

    Žiaci, zamestnanci a všetci priatelia našej školy boli vyzvaní, aby sfúkli prach zo svojich domácich knižníc a priniesli do školy všetky tie knihy (prevažne detské), ktoré už nepovažujú za potrebné, prečítané, nepoužívané, zaberajúce miesto. V škole ich zozbierala pani učiteľka Mgr. Lenka Kluknavská, vedúca našej školskej knižnice a následne všetky tieto knihy boli žiakom ponúknuté na výmenu na vianočnej burze kníh. Všetci si mohli svoje prinesené knihy bez poplatku vymeniť za iné a obohatiť si tak svoju domácu knižnicu o nové knihy. Bez nového majiteľa ostalo len zopár kníh, ktoré si našli svoje nové miesto v školskej knižnici, kde budú čakať na svojich čitateľov.Veríme, že sa žiakom ich nové knihy páčia a už teraz sa tešíme na ďalší ročník tejto vydarenej akcie.

    Zapísala: Mgr. Lenka Kluknavská, učiteľka

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Vianočná burza kníh.

  • Mix vybíjaná – Gymnázium Krompachy

    Mix vybíjaná – Gymnázium Krompachy

    O tom, že je vybíjaná obľúbeným športom našich detí, nemožno pochybovať. Veď toľko zápalu, nadšenia a oduševnenia z hry, ktoré predviedli počas druhého kola o najšportovejšiu školu Krompách a okolia, im môžu závidieť mnohí dospelí.

    Turnajové zápolenia prebiehali v priestorom Krompašského gymnázia a hralo sa systémom každý s každým. Turnaj sa konal dňa 14. decembra 2023 a zúčastnili sa ho tieto školy: Gym. Krompachy, ZŠ Kluknava, ZŠ Margecany a  ZŠ sv. Jána Krstiteľa Spišské Vlachy. Po vyrovnaných súbojoch sa najviac tešili žiaci ZŠ sv. Jána Krstiteľa Spišské Vlachy. Naši žiaci obsadili nepopulárne 4. miesto, no svojimi výkonmi vôbec za svojimi súpermi nezaostávali. Žiakom chcem poďakovať, zato, že na každom športovom podujatí robia výborne meno našej škole a taktiež obci.

    Ďakujeme, za pozvanie na turnaj a už sa tešíme na nové športové zážitky. Žiakov na turnaji sprevádzal Mgr. Jozef Baluch  

    Zapísal: Mgr. Jozef Baluch, učiteľ

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Mix vybíjaná – Gymnázium Krompachy.

  • List Ježiškovi

    List Ježiškovi

    V krásnom a čarovnom predvianočnom čase žiaci V. B triedy s veľkým nadšením a odhodlaním vyjadrili svoje priania formou ,,Listu pre Ježiška.

    Každé dieťa má svoje vlastné priania a túžby. Vianoce sú práve preto ideálnym časom na splnenie týchto ich prianí. Žiaci V. B triedy napísali list Ježiškovi, prostredníctvom ktorého vyjadrili svoje priania, často pretavené do podoby  kresby. Pre svojich blízkych si želali hlavne zdravie, šťastie, lásku a porozumenie. Niekoľkými slovami vyjadrili aj svoju túžbu po skromnom darčeku. Ako triedna učiteľka som k týmto listom pridala aj sprievodný list, v ktorom som vyjadrila svoju prosbu o podporu Ježiška pri naplnení ich snov. Súčasťou podujatia bola aj živá a bohatá diskusia o tradičných vianočných sviatkoch i o tom, ako ich prežívajú vo svojich rodinách.

    Zapísala: PhDr. Erika Bačová, učiteľka

    Do fotogalérie bol pridaný nový album List Ježiškovi.

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola, Kluknava 43
    Kluknava 43
    053 51 Kluknava
  • riaditeľ: 0915 873 819
    sekretariát: +421 53 447 32 12, 0911 249 627
    ekonóm :+421 53 447 32 78
    zástupca:+421 53 447 32 12,
    elokované pracovisko Richnava: 0910 906 254

Fotogaléria